19 EYLÜL, PERŞEMBE, 2024

Çocuklarla Birlikte İklim Değişikliğiyle Mücadele

Çocuk şarkılarıyla tanınan müzisyen Banu Kanıbelli’nin çocukların dikkatini çevre sorunlarına çekmek ve dünyayı iyileştirmenin mümkün olduğunu hatırlatmak için kaleme aldığı kitabı Çocuklara Mektuplar, Öykü Akarca’nın resimleriyle Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlandı.

Çevre temalı şarkılar besteleyen Kanıbelli, dünyayı iyileştirmenin yollarını arıyor. Maceracı köpek Kara, mevsimler ve çocuklar, iklim değişikliğine karşı, daha yeşil bir dünya için el ele veriyor. Kanıbelli iklim krizini gözler önüne sererken, bir yandan da çocuklara umut aşılamayı ihmal etmiyor.

​Kitabın sonunda yer alan ve karekod ile ulaşılabilen, Kanıbelli’nin bestelediği “Haydi O Zaman” şarkısı, çocuklardan oluşan Müzik Seven Çocuklar grubuyla birlikte seslendirildi. Ayrıca öykünün bitiminde ayrıca başkahraman Kara’dan meraklı okurlar ve anne babalar için ek bilgiler de yer alıyor. Bu bölümde adım adım çevreyi nasıl iyileştirebileceğimiz anlatılırken, ilk adımı nasıl atacağını bilemeyenlere fikirler veriliyor.

0
501
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage