19 EYLÜL, PERŞEMBE, 2024

Daha Anlamlı Bir Hayat İçin Kısa Bir Rehber

İngiliz yazar, filozof ve öğretim görevlisi Dean Rickles’ın sınırlamanın yaşamı zenginleştirdiğini savunduğu kitabı Hayat Kısa: Daha Anlamlı Bir Hayat İçin Kısa Bir Rehber, Seray Soysal’ın çevirisiyle Ayrıntı Yayınları’ndan çıktı.

Rickles; okurları yaşam ve ölüm meseleleri hakkında derin, sert ve farklı düşünmeye davet ediyor. Kitapta sınırların ve kısıtlılıkların kişiyi seçim yapmaya yönlendirdiğini, bunun da hayatı daha anlamlı kıldığını oyunlara referans vererek anlatıyor. Kuralları, yasakları ve sonu olmayan bir oyundan keyif alınamayacağını anlatırken insanın en büyük sonu olan ölümün gerçekliğinin aslında hayatı ve seçimlerimizi anlamlı kıldığına dikkat çekiyor.

​Rickles, “Zamanın en büyük para birimi olduğu ve aldığımız her nefesin bizi kaçınılmaz sona yaklaştırdığı bir dünyada anlamlı bir hayat yaşamak mümkün mü?” sorusuna yanıt ararken kitabını Seneca’nın klasik eseri Yaşamın Kısalığı Üzerine’de gündeme getirdiği temaların yeniden değerlendirilmesi olarak tasarlıyor ve Seneca’nın antik kaygılarının çoğunun hâlâ mevcut olduğunu gözler önüne seriyor.

0
518
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage