10 MAYIS, CUMA, 2024

“Dirmit” Edinburgh Fringe Festival Yolcusu

Latife Tekin’in Sevgili Arsız Ölüm adlı kitabından sahneye uyarlanan, Nezaket Erden’in hayat verdiği Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit oyunu bu yıl 31 Temmuz – 11 Ağustos tarihinde gerçekleşecek Edinburgh Fringe Festival’de olacak.

Nezaket Erden’in Hakan Emre Ünal ile birlikte uyarladığı, Ünal’ın aynı zamanda yönettiği oyun, Erden’in tek kişilik performansıyla 2017 yılından bu yana hem Türkiye’de hem dünyada izleyiciyle buluşuyor. Tiyatro Hemhâl yapımı olan Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit, romandaki oyuncu anlatıcı Dirmit’in hikâyesini sunuyor izleyiciye. Sahnelendiği ilk günden bu yana tiyatro izleyicisinin övgüyle bahsettiği Dirmit’in hikâyesi Dear Shameless Death - Dirmit adıyla bu yaz sahnesini Edinburgh Fringe Festival’e taşıyacak.

Dear Shameless Death – Dirmit’in Edinburgh Fringe Festival yolculuğunu Instagram hesabı üzerinden takip edebilirsiniz.

Oyun hakkında: “Köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle mücadelesini ailenin en küçük kızı Dirmit'in gözünden dinliyoruz. Sıkıştıkları tek odalı evde, şehre tutunma mücadelesinde hepsi kendilerince bir yol tutturuyor. Dirmit kız ise durmak bilmeyen merakı ve direnme gücü sayesinde karşısına çıkan zorluklarla baş etmenin türlü yollarını buluyor. Onu şehirden korumaya çalışan annesi Atiye, babası Huvat ve abileri Dirmit'in türlü yollarından huylanıyor, ona adet ve geleneklerin rehberliğinde türlü engeller koyuyorlar. Ama Dirmit durur mu, durmuyor!”

Künye:
Yazar: Latife Tekin
Uyarlayan: Nezaket Erden ve Hakan Emre Ünal
Yönetmen: Hakan Emre Ünal
Oynayan: Nezaket Erden
Danışman: Zeynep Günsür Yüceil
Afiş: Kardelen Akça

0
1071
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage