18 TEMMUZ, PERŞEMBE, 2024

Dünyanın Sonuna Doğru: “Kıyamet Notları”

The New York Times MagazineThe Guardian gibi yayınlar için yazılar kaleme alan Mark O’Connell’ın dünyanın dört bir yanına seyahat ederek, hayalî bir “kıyamet” senaryosu geliştirerek kaleme aldığı kitabı Kıyamet Notları, Tuğçe Isıyel’in çevirisiyle Mundi’den çıktı.

O’Connell, okuru “dünyanın sonu”na doğru bir yolculuğa çıkarıp bugüne geri döndürüyor. Kendi sonunu hazırlamaya meraklı türümüze dair bir iç görü ortaya koyan kitabıyla geleceğiyle yüzleşmek isteyenler için tuhaf ve derin bir yol sunuyor.

“En kötü senaryoların gerçekleştiği bir zamanda yaşıyoruz: İklim acayipleşti. Bir pandemi, küresel topluluğumuzu durma noktasına getirdi. Her yere baktığınızda bir alamet, finali kıyamet olan kurgular görüyoruz. Peki böylesine kasvetli bir geleceğin gölgesinde insan nasıl yaşayabilir?

​2019 Rooney İrlanda Edebiyat Ödülü’nün sahibi Mark O'Connell, bu soruya kafa yorarken cevabı bulmak için dünyanın dört bir yanına seyahat ediyor; kâh Güney Dakota’daki sığınakları geziyor kâh medeniyetin çökeceği üzerine bahse giren milyarderlerin gözde kaçış yeri Yeni Zelanda’ya gidiyor. Mars’a yerleşmek isteyenlerle, kıyamet hazırlığı yapanlarla, aşırı-sağcı komplo teorisyenleriyle görüşüyor. Ve sonuç, elinizde tuttuğunuz “endişeli şimdiki zaman”ımız ve geleceğimizle yüzleşmek hakkında ilgi çekici, komik ve derin kitabın kendisi oluyor.”

0
710
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage