21 ARALIK, PERŞEMBE, 2023

ENKA Sanat 2023 Yılını İki Özel Konserle Kapatıyor

ENKA Sanat, klasik müziğe getirdiği yenilikçi soluk ile uluslararası arenada adından söz ettiren piyanist AyşeDeniz Gökçin’i 25 Aralık’ta, Türkiye’nin önemli oda müziği topluluklarından biri olan Borusan Quartet’i ise 26 Aralık’ta müzikseverlerle buluşturacak.

ENKA’da ilk kez 10 yaşında sahne alan AyşeDeniz Gökçin, gerçekleştirdiği turne kapsamında 25 Aralık’ta İstanbul’daki dinleyicileriyle bir araya gelecek. Konserde, Hollywood Bağımsız Müzik Ödülleri’nde (HIMA) En İyi Modern Beste Ödülü’nü aldığı Patterns albümünden “Kelton” dahil olmak üzere kendi bestelerinden oluşan repertuvarın yanı sıra dünya çapında ses getiren Pink Floyd aranjmanlarını da seslendirecek. Gecenin finalinde ise Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırladığı bestesini çalacak.

Borusan Quartet, 26 Aralık’taki konserinde dinleyicilere Arjantinli tango bestecisi Astor Piazzola’nın en sevilen yapıtlarından özel bir seçki sunacak. Nuevo Tango’nun yaratıcısı, başta tangolar olmak üzere aralarında konçertolar, oda müziği yapıtları ve film müzikleri de olan ve toplam 750 yapıttan oluşan bir repertuvar bırakan Piazzola, Borusan Quartet’ın konserinde bir kez daha anılacak.

​ENKA Oditoryumu’nda gerçekleşecek etkinliklerin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
805
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage