01 EKİM, SALI, 2024

ENKA Sanat, Caz ve Klasik Müzikle Yeni Sezonu Açıyor

ENKA Sanat, yeni konser programı kapsamında, caz ve klasik müziğin zengin repertuvarından seçkin örnekleri müzikseverlerle bir araya getirecek.

ENKA Oditoryumu’nda dinleyicilerle buluşacak konser serisi, 15 Ekim Salı akşamı, Esen Kıvrak (1. keman), Nilay Sancar (2. keman), Efdal Altun (viyola) ve Poyraz Baltacıgil (viyolonsel)’den oluşan Borusan Quartet’ın “Müzikal Armağan” konseri ile başlayacak. Konser, Avrupa’nın çok sesli müziğinde erken romantik dönemin iki usta bestecisi, Robert Schumann ve Felix Mendelssohn’u bir araya getirirken, ikilinin dostluğunu ve birbirlerine duydukları derin saygıyı yansıtacak. Konser serisi, 22 Ekim Salı akşamı, Dilbağ Tokay (viyolonsel) ve Emine Serdaroğlu (piyano)’ndan oluşan CelloPianoDuo ile İtalyan sanatçı Domenico Masiello’yu (keman) ilk kez aynı sahnede buluşturacak olan “Sonbahar Esintileri” ile devam edecek. Sadi Gülçelik anısına gerçekleştirilecek konserde sanatçılar, Beethoven ve Haydn’ın sevilen trio repertuvarından romantik bir seçkiyi seslendirecek. Esen Kıvrak (keman), Poyraz Baltacıgil (viyolonsel) ve Gökhan Aybulus (piyano), 12 Kasım Salı akşamı gerçekleştirecekleri “Tutkunun Sesi” başlıklı konserle dinleyicilerini müziğin en derin ve tutkulu köşelerine doğru bir yolculuğa çıkartacak. 14 Kasım Perşembe akşamı ENKA Oditoryumu, dünyaca ünlü piyanist Mehveş Emeç’i konuk edecek. Mehveş Emeç, “100 Yıllık Dostluk” başlıklı resitalde, Schubert, Chopin, Schumann, Tchaikovski gibi büyük bestecilerin ölümsüz eserlerinden bir seçki sunacak. 

Caz dünyamızın önde gelen isimlerinden, piyanist ve besteci Kerem Görsev, yeni albümü Clear Horizon’un albüm lansmanını 5 Kasım Salı akşamı gerçekleştirecek. Görsev, kontrbasta Volkan Hürsever, davulda Ferit Odman, trompette Barış Doğukan Yazıcı, saksafonda Engin Recepoğulları ile birlikte sergileyecekleri dinamik performanslarıyla dinleyicilerle buluşacak. Birsen Tezer, etkileyici sesi, güçlü performansı ve duygu yüklü şarkılarıyla 20 Kasım Çarşamba akşamı müzikseverlerle bir araya gelecek. Sanatçıya sahnede, Gürol Ağırbaş (bas), Tunç Öndemir (gitar&vokal), Emre Tankal (gitar) ve Derin Bayhan (davul) eşlik edecek. Ceylan Ertem, 10 Aralık Salı akşamı gerçekleşecek konserinde sevilen parçalarından oluşan bir seçki sunacak.

ENKA Sanat, yeni yılı 17 Aralık'ta Borusan Quartet “Yeni Yıl Konseri: Minyatürler” ile karşılayacak. Baba ve oğul Johann Strauss’tan seçme yapıtların yanı sıra Kreisler, Borodin, Mendelssohn ve Elgar’ın yapıtlarından bir seçki sunulacak gecede, Esen Kıvrak (1. keman), Nilay Sancar (2. keman), Efdal Altun (viyola) ve Poyraz Baltacıgil (viyolonsel)’den oluşan ekibe, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın vurmalı sazlar grup şefi Müşfik Galip Uzun konuk sanatçı olarak eşlik edecek.

0
808
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage