15 OCAK, PAZARTESİ, 2024

Genç Olmanın En İyi Yanı Nedir?

Norveçli yazar, aktris Linn Skåber’in gençlerle gençliğe dair yaptığı röportajlardan hazırladığı kitabı Genç Olmak – Monologlar, Lisa Aisato’nun çizimleri, Ayşe Erbulak’ın çevirisiyle Eksik Parça Yayınları’ndan çıktı.

Skåber, gençlere sivilcelerinden barışa ve kayba kadar pek çok konuda sorular sordu. Bu röportajlardan aldığı cevaplarla, ergenlik dönemini akılda kalıcı ve etkileyici şekilde yakalayan, gençlerin bakış açısından kurgusal monologlardan oluşan bu kitabı yazdı.

Ergenlik heyecan verici, güzel ve eğlencelidir. Bazen de hem zor hem tuhaftır. Çocukluk ve yetişkinlik arasındasınızdır. Başkalarıyla bir arada ama yalnız. Ebeveynler kenarda durur ama deneseler de pek bir şey anlamazlar. Skåber’in hazırladığı bu kitap anlaşılır, eğlenceli ve içten diliyle herkese hitap ediyor.

​Linn Skåber: “Elbette, tüm ergenliğimi kucaklamayı başaramadım, nasıl başarabilirdim ki? Ben bir yetişkinim ve asla bu gizli topluluğun gerçek bir parçası olamam. Ama onlara yakın oldum, bana açıldılar ve yeni döşenmiş odalarında hayatın nasıl olduğuna dair bir dizi güzel, sıcak, komik ve hüzünlü hikâye dinledim.”

0
776
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage