25 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2024

Hayallerini Erteleyenler İçin: “Olasılıklar Yasası”

Yazar Pascal Rabaté ile çizer François Ravard’ın sonsuz ihtimaller evreninde buluşturan, kendi ölümlülüğü ile yüzleşmek zorunda kalan bir adamın varoluş hezeyanlarını anlatıya dönüştüren Olasılıklar Yasası, Hasan Can Utku’nun çevirisiyle Desen Yayınları’ndan çıktı.

Olasılıklar Yasası; hayallerini sürekli erteleyenlerin yaşamı nasıl kaçırdıklarını gösterirken akla zarar yanlış anlamalara ve rastlantının böylesi dedirten mükemmel zamanlamalara tanıklık ettirerek “hayat, biz planlarlar yaparken başımıza gelenlerdir” görüşünü destekliyor. Hikâye, “her zaman bir ihtimal daha vardır” düşüncesini vurgulayarak olasılıkların mucizesine inanmaya çağırıyor.

Rutin bir doktor kontrolünün ardından Martin Henry, sadece üç ay ömrü kaldığını öğrenir. Evden işe işten eve tekdüze bir yaşam süren Martin, bunca yıl boyunca hayallerini nasıl da ertelediğini fark eder. Kendisini bekleyen belirsizliğin getirdiği olgunlukla sayılı günlerine sımsıkı sarılmaya karar verir. İlk hedefi Kanada'daki o meşhur balinaları görmektir! Bunun için işten ayrılır, karısını birlikte seyahat etmeleri için ikna eder. Şans aslında Martin'den yana gözükse de işler hiç de planladığı gibi gitmeyecektir...

“Madem günlerim sayılı, bugünden bitsin bari!”

0
66
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage