26 EYLÜL, PERŞEMBE, 2024

İş Sanat Yeni Sezona Başlıyor

İş Sanat, Güher-Süher Pekinel ile Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın 7 Kasım Perşembe akşamı vereceği konserle yeni sezona başlayacak.

İş Sanat’ın yeni sezon programı kapsamında yerli ve yabancı birçok önemli müzisyen ve müzik topluluğu dinleyicilerle buluşacak. İş Sanat, ülkemizin önemli piyanistlerinden Güher ve Süher Pekinel ve şef Carlo Tenan yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın 7 Kasım Perşembe, 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda vereceği konser ile yeni sezona başlayacak. 1984 yılında orkestra şefi Herbert von Karajan’ın Salzburg Festivali’ne davet etmesiyle başlayan dünya çapındaki kariyerleri boyunca ulusal ve uluslararası müzik çevrelerini kendilerine hayran bırakan ikili, konserde Francis Poulenc’in iki piyano konçertosunu seslendirecek. Leonard Bernstein’ın Candide Uvertürü ile başlayacak konser, Ludwig van Beethoven’ın 7. Senfonisi ile sona erecek.

2015 Grammy Ödülü adayı Kübalı piyanist ve besteci Alfredo Rodríguez, Yarel Hernandez (bas) ve Michael Olivera (davul) ile 26 Kasım Salı 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda dinleyicilerle buluşacak. Şef ve klavsen sanatçısı Christophe Rousset tarafından 1991 yılında kurulan Les Talens Lyriques ile Philip Glass’ın Akhnaten operasında gösterdiği başarılı performansla adını duyuran Macar kontr-tenor Zoltan Darago, Johann Sebastian Bach’ın alto ses için yazdığı aryalarından oluşan Bach Arias for Alto projesiyle 5 Aralık Perşembe 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda ilk kez izleyicilerin karşısına çıkacak. Grammy ödülü dâhil olmak üzere kariyeri boyunca birçok ödül alan Patricia Kopatchinskaja teatral sahne performansı ile 29 Ocak Çarşamba akşamı İş Kuleleri Salonu’nda olacak.

Çellist Enrico Dindo tarafından 2001 yılında kurulan ve yirmi yılı aşkın süredir dünyanın en önemli konser salonları ile festivallerinde müzikseverlerin beğenisini kazanan I Solisti di Pavia, 26 Şubat Pazartesi akşamı İş Sanat seyircisi ile buluşacak. 2010 yılında kurulan, Avrupa’daki farklı yaylı dörtlülerinin üyelerinden oluşan CHAARTS, ünlü rock grubu Grateful Dead’in aynı isimli albümünden ilham alan “The American Beauty Project” kapsamında 17 Nisan Perşembe saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda olacak. İş Sanat 8 Mayıs Perşembe akşamı İş Kuleleri Salonu’nda düzenlenecek olan Anneler Günü Resitali’nde ünlü piyanist Elena Bashkirova ve kemancı Michael Barenboim’i ağırlayacak. Tiyatroda olduğu kadar müzik sahnesinde de kendine has tarzını ortaya koyan Zuhal Olcay, 22 Kasım Cuma akşamı İş Kuleleri Salonu’nda seslendirecek. Türk rock müziğinde kendine güçlü bir yer edinmiş olan Mor ve Ötesi, klasikleşmiş eserleri ve özgün müzikal tarzı ile 11 Aralık Çarşamba 20.30’da İş Sanat seyircilerinin karşısında olacak. İş Sanat’ın geçtiğimiz sezon büyük bir ilgi gören müzikli çocuk oyunu Pat Pat Patara, 16 Kasım Cumartesi ve 17 Kasım Pazar tarihlerinde sahnelenecek.

​İş Sanat’ın yeni sezon programı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
636
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage