02 OCAK, SALI, 2024

İstanbul - Berlin Misafir Sanatçı Programı İçin Açık Çağrı

İstanbul - Berlin Misafir Sanatçı Programı 2024-2025 başvuruları başladı.

Berlin ve İstanbul arasındaki kardeş şehir ilişkilerinin bir bileşeni olarak ortaya çıkan ve Berlin Belediye Başkanlığı - Senato Şansölyeliği’nin desteklediği program kapsamında iş birliği yapılacak kurumlar İstanbul’da Anadolu Kültür / Depo ve Berlin’de nGbK ve Kunstquartier Bethanien olarak açıklandı. Berlin Senatosu Kültür ve Avrupa Bölümü, uluslararası değişim programları vasıtasıyla profesyonel sanatçıların sanatsal gelişimini ve kültürel alışverişi destekliyor. İstanbul - Berlin Misafir Sanatçı Programı’na 7 Şubat 2024 saat 18.00’e kadar buradan başvuru yapabilirsiniz.

Berlin Senatosu Kültür ve Avrupa Bölümü, fon imkânlarına bağlı olmak koşuluyla, 15 Temmuz 2024’ten 15 Aralık 2024’e kadar beş aylık 1 burs, 15 Ocak 2025’ten 15 Haziran 2025’e kadar beş aylık 1 burs olmak üzere iki dönemdeki çalışma programlarında misafir sanatçı bursu verecek.

Burslar, esas ikamet ve çalışma yeri İstanbul olan ve görsel sanatlar alanında belirli bir başarı göstermiş profesyonel sanatçıların sanatsal gelişimini desteklemeyi amaçlıyor. Profesyonel sanatçıların sanatsal gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan program, misafir sanatçı programının hedefi, sanatçıların ev sahibi ülkenin kültürünü daha derinden kavramaları, yerel sanat ortamını tanımaları, bağlantılar kurarak fikir alışverişi yapmaları ve ev sahibi ülkede sanatsal bir üretim yürütmeleri olanağını sağlıyor. Ayrıca iş birliği yapılan kurum Kunstquartier Bethanien, İstanbul’dan gelecek sanatçılar için Mariannenplatz, Kreuzberg’de bir stüdyo daire de temin edecek.

​İstanbul - Berlin Misafir Sanatçı Programı hakkında detaylı bilgiye ve başvuru koşullarına buradan ulaşabilirsiniz.

0
3037
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage