13 MART, ÇARŞAMBA, 2024

Kendi İşinin Patronu Olanlar İçin: “Tek Başına”

Yıllar önce geleneksel tam zamanlı çalışma hayatına son vererek kendinin patronu olan gazeteci ve editör Rebecca Seal’in tek başına çalışmanın getirdikleriyle başa çıkmanın yeni ve dayanıklı bir yolunu yaratmayı hedeflediği kitabı Tek Başına, Gökçe Çalışkan’ın çevirisiyle Düşbaz Kitap’tan çıktı.

Alt başlığı “Kendi işinin patronu olma (ve kafayı yememe rehberi)” olan kitap buradan da anlaşılacağı üzere kendi işinin patronu olan, evden/uzaktan ya da hibrit çalışanların, tek başına çalışmanın gerektirdikleriyle mücadelesine katkı sağlamayı, keyifle çalışıp iyi yaşamalarına ve iyi bir yaşam sürmelerine yardımcı olmayı hedefleyen önerilerde bulunuyor. Kitapta bu öneriler bu sistemde çalışan tanınmış isimlerden örnekler ve alıntılarla destekleniyor. Seal, kitabında hem psikolojik hem de fizyolojik öneriler sunuyor.

“Koronavirüs pandemisinin kökten değiştirdiği dünyamızda iş arayanların ilanlarda belki de maaştan bile daha çok odaklandığı bir madde var artık: uzaktan çalışma. Patronların hoşuna gitsin ya da gitmesin, haftanın beş (çoğu işyerinde altı!) günü ofise gitmek istememek çalışma hayatının yeni normallerinden biri. Siz de tercihini bu yönde kullanan hatta kendi kendinin CEO’su olup ofis ortamına elveda diyenlerdenseniz tam kitabına geldiniz.

Ancak baştan söyleyelim; bu kitapta “Nasıl sıfırdan iş kurarım?”, “Nasıl oturduğum yerden döviz kazanırım?” ya da “Hobimi nasıl işe dönüştürürüm?” gibi soruların yanıtı yok.” (Tanıtım bülteninden)

0
1160
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage