29 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2024

Kültürel Miras Yaz Okulu Başlıyor

Kundura Hafıza Arşiv ve Araştırma Merkezi, 14-17 yaş grubu öğrenciler için 19-24 Ağustos tarihleri arasında altı günlük ücretsiz “Kültürel Miras Yaz Okulu” başlıklı bir eğitim düzenleyecek.

“Kültürel Miras Yaz Okulu” kültürel miras bilincinin daha geniş kitlelere ulaşması ve kültürel miras eğitimine her kesimden insanın ulaşabilmesi adına düzenleniyor. 14-17 yaş arası lise öğrencilerinin ücretsiz olarak katılabileceği bu okul, altı gün boyunca 11:00 – 16:00 saatleri arasında gerçekleşecek. Somut ve somut olmayan kültür miraslarının tüm boyutlarıyla ele alınacağı yaz okulu, interaktif dersler, uygulamalı atölyeler ve katılımcıların kendi yaratıcılıkları ile tasarlayacakları çalışmalar ile gençlerin somut ve somut olmayan kültür miraslarını anlamaları, içselleştirmeleri, korumaları ve geleceğe taşımaları için bir alan açıyor. Tarih, Edebiyat, Arkeoloji, Şehircilik, Mimari, İklim Bilimleri gibi birçok disiplin üzerinden somut ve somut olmayan kültür mirasının inceleneceği eğitimleri, alanının uzmanı akademisyenler ve eğitimciler tarafından yürütülecek. Süreci tamamlayanlara Kundura Hafıza Kültürel Mirası Koruma Derneği tarafından “Katılım Belgesi” verilecek. Katılım belgesini almaya hak kazanan öğrenciler Kundura Hafıza Kültürel Mirası Koruma Derneği’nin “Kültür Mirası Elçisi” olacak ve yaz okulunda kazandıkları bilgi ve becerileri, diğer öğrencilere aktaracaklar.

Sümerbank, Etibank ve Türkiye’nin endüstri mirası hakkında çalışmalar yapan, bu kurumların arşivlerini ve hafızasını koruyan Kundura Hafıza Arşiv ve Araştırma Merkezi aynı zamanda bünyesinde, kültürel miras bilincinin toplumun farklı katmanlarında geliştirilmesi için, eğitim ve atölyeler düzenleyen Kundura Hafıza Kültürel Mirası Koruma Derneği’ni de barındırıyor.

Kültürel Miras Yaz Okulu hakkında bilgi almak için hafiza@beykozkundura.com adresine yazabilir, programa kayıt yaptırmak için www.beykozkundura.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 

0
987
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage