15 EKİM, SALI, 2024

Macar Fotoğrafçılardan Küresel Su Krizine Bakış: “Dalgaları Aşmak”

212 Photography Istanbul kapsamında düzenlenen “Dalgaları Aşmak” başlıklı sergi, 31 Ekim’e kadar Taksim Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Macaristan Konsolosluğu ve Capa Center desteğiyle Katalin Koplin küratörlüğünde gerçekleşen “Dalgaları Aşmak” sergisinde, Macar fotoğrafçıların gözünden küresel su krizini ele alıyor. Sergide, dünyanın çeşitli bölgelerinde suyun izini süren altı fotoğrafçı András Zoltai, László Végh, Márton Kállai, Róbert László Bácsi, Zoltán Molnár ve Zsolt Balázs kuraklığa dair son sözü söyleyen fotoğraflarıyla bir araya geliyor.

Sergide, insan hikâyeleri ve toplumsal temaların anlatısına yön veren, Macaristan fotoğraf geleneğini temsil eden seriler izleyicilerle buluşuyor. Doğadaki dönüşümün her yönüyle gözlemlendiği serilerde; bitki yetiştiriciliği için su ihtiyacı, sürdürülemez madencilik, doğal kaynakların kurutulması, nehir düzenlemesinin öngörülemeyen sonuçları üzerinde duruluyor. Diğer taraftan, her şeyin ardından doğayla baş başa kalan insanın hikâyesine de yer veriliyor. Doğanın sunduğu armağanlardan zevk alan, zarar gören, doğaya karışan ya da direnen insana dair manzaralar, mitlere yaklaşan tasvirlerle çarpıcı bir boyut kazanıyor.

​“Dalgaları Aşmak” sergisini, Taksim Metro girişinde bulunan Taksim Sanat’ta 31 Ekim’e kadar ziyaret edebilirsiniz.

0
223
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage