19 EYLÜL, PERŞEMBE, 2024

Okan Bayülgen ve Hayko Cepkin Bir Arada: “Drakula”

Bram Stoker’ın ölümsüz eseri Drakula romanındaki karakterlerden hareketle Okan Bayülgen’in yeniden kaleme aldığı ve yönettiği Drakula oyunu, BKM ve Kabare Dada’nın ortaklığında tiyatroseverlerle buluşacak.

3. sezonuna devam eden Richard oyunundan sonra Okan Bayülgen bu kez Drakula ile izleyicilerin karşısına çıkacak. Bugüne kadar birçok sinema filmine konu olan vampir avcısı Van Helsing rolünü ise Jekyll & Hyde müzikalinde de rol alan Hayko Cepkin canlandıracak. Ünlü caz piyanisti Uraz Kıvaner, caz davulcusu Ayhan Öztoplu, gitarist Sertan Küley ve orkestra şefi Kemal Alpan’ın yönetimindeki orkestrada Kurtalan Ekspres’in bas gitaristi, unutulmaz bestelerin sahibi Ahmet Güvenç de yer alacak. 2024 Kasım ayında prömiyer yapması planlanan Drakula’da Okan Bayülgen, Hayko Cepkin, Gizem Erdem, Derya Şensoy, Nihal Usanmaz, Gökşen Ateş, Devrim Özder Akın, Korhan Başaran, Gürdal Tak, Onur Şenol, Su Sonia Herring, Dilay Yıldız, Cüneyt Üstün sahnede olacak. Okan Bayülgen’in gelenek hâline getirdiği oyun sonrası söyleşilerle izleyiciler oyuncularla bir araya gelecek.

Bram Stoker’ın 1897 tarihli romanı Drakula birçok başka esere ilham verdi. Yüzyılı aşkın bir zamandır bu romandaki karakterler müzikallerde, oyunlarda, filmlerde kullanıldı. Okan Bayülgen Drakula’yı yeniden yazarken hikâyeyi romanın yetmiş yedi yıl sonrasına bugünden yarım asır öncesine taşıyor.

Drakula oyunun biletleri yakında satışa çıkacak.

0
664
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage