26 OCAK, CUMA, 2024

“Rağmen” Devam Etme Arayışı: “Aşalım Bunları”

Reka Kolektif’in bitmeyen kriz hâlinin olağanlaştığı ve yasın sürekli ertelendiği günümüz atmosferinde, yüksek umutlar ve alçak kaygılar arasında devinen bir çiftin hikâyesini anlattığı oyunu Aşalım Bunları, ocak ve şubat gösterimleriyle izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Aslı Ekici ile Rıza Efe Reis’in yazdığı ve yönettiği, Ceren Kaçar ile Görkem Örskıran’ın oynadığı Aşalım Bunları, “rağmen” nasıl devam edeceğimizi araştırıyor. Oyunun hareket tasarımını Senay Arslan, video tasarımını Zeynep Duman, ses ve efekt tasarımını Ozan Demir üstlenirken oyunun teknik sorumlusu Umut Rışvanlı.

Bir çift eve Japon balığıyla döner; balığa istediği her şey olabilme şansı sunmaya çalışırlar. Bu çabanın ta kendisi balığın ölümüne sebep olan heteronormatif bir aile trajedisine dönüşür ve oyun tam da burada başlar. Biri sivil toplumda, diğeri de teknoloji sektöründe markalaşmayı hedefleyen bu çift; asansörlerinde gerçekleşen bir çocuk ölümünün gölgesinde hayallerine ve fırsatlara tutunma çabasını nasıl sürdürebileceklerini araştırırlar. Bu yası ne kadar sahiplenebilirler, ne kadar geride bırakabilirler? Kişisel çabaları onlara sıkıştıkları akvaryumda nefes olur mu? Yoksa ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bu bitimsiz krizin etkisinde savrulacaklar mıdır? Peki yasın performansı ürünleşebilir mi?

Aşalım Bunları; 28 Ocak Pazar günü 17.00’de Koma Sahnesi’nde, 13 Şubat Salı günü 20.30’da Cihangir Atölye Sahnesi’nde, 14 Şubat Çarşamba günü 20.30’da Pax Sahne’de izleyiciyle buluşacak.

Oyunun Künyesi:
Yazar ve Yönetmen: Aslı Ekinci, Rıza Efe Reis
Hareket Tasarımı: Senay Arslan
Video Tasarımı, Teknik Sorumlu: Zeynep Duman
Teknik Sorumlu: Umut Rışvanlı
​Ses ve Efekt Tasarım: Ozan Demir

0
885
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage