İKSV Alt Kat tarafından Paribu'nun desteğiyle 2023 yılından bu yana devam eden “Sanatta Yaratıcı Bakışlar” programının üçüncüsü için başvurular başladı.
“Sanatta Yaratıcı Bakışlar” programı bu yıl Nisan-Mayıs ve Ekim-Kasım olmak üzere iki dönemde gerçekleştirilecek. Program, 15 Nisan’da İpek Erden ile film yapımcılığı atölyesiyle başlayacak.
16-25 yaşları arasındaki katılımcılara yönelik farklı disiplinlerden sanatçıların hazırladığı atölyelerden oluşan program, fiziksel ve çevrim içi ortamda sanatçıları ve gençleri bir araya getirecek. Her birinin kapasitesi 25 kişiyle sınırlı olan atölyeler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Her biri 4 hafta sürecek atölyelerde katılımcılar; İpek Erden ile film yapımcılığı, Günseli Naz Ferel ile dinleme pratikleri ve yaratıcı ses, Beliz Güçbilmez ile kurmacayı yaratmak, Ahmet Rüstem Ekici ve Hakan Sorar ile yeni nesil hikâye anlatımı, Merve Mepa ile medya arkeolojisi başlıklarında sanatın farklı dallarında deneyim kazanacak.
“Sanatta Yaratıcı Bakışlar” programı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
“Sanatta Yaratıcı Bakışlar III” Atölye Programı:
İpek Erden ile film yapımcılığı (19-22 yaş)
Tarih: 15 Nisan Salı, 22 Nisan Salı, 29 Nisan Salı, 6 Mayıs Salı
Günseli Naz Ferel ile dinleme pratikleri ve yaratıcı ses (16-18 yaş)
Tarih: 17 Nisan Perşembe, 24 Nisan Perşembe, 28 Nisan Pazartesi, 5 Mayıs Pazartesi
Beliz Güçbilmez ile kurmacayı yaratmak (23-25 yaş)
Tarih: 8 Ekim Çarşamba, 15 Ekim Çarşamba, 22 Ekim Çarşamba, 30 Ekim Perşembe
Ahmet Rüstem Ekici ve Hakan Sorar ile yeni nesil hikâye anlatımı (19-22 yaş)
Tarih: 15 Ekim Çarşamba, 22 Ekim Çarşamba, 30 Ekim Perşembe, 5 Kasım Çarşamba
Merve Mepa ile medya arkeolojisi (23-25 yaş)
Tarih: 16 Ekim Perşembe, 23 Ekim Perşembe, 31 Ekim Cuma, 6 Kasım Perşembe