20 AĞUSTOS, SALI, 2024

Tekinsiz ve Sürükleyici Bir Roman: “Ölümsüz Kızlar”

Kiran Millwood Hargrave’in farklılık, kız kardeşlik ve romantizm temalarıyla Drakula’nın gelinlerinin ortaya çıkış hikâyesini feminist bir bakış açısıyla anlattığı romanı Ölümsüz Kızlar, Kübra Öznur Tekneci’nin çevirisiyle Yabancı Yayınları’ndan çıktı.

“On yedi yaşındaki Lil ve ikiz kız kardeşi Kizzy, bir Gezgin topluluğunda doğmuş ve büyümüşlerdi. Dünyaları ailelerinin ve arkadaşlarının sıcaklığıyla çevriliydi. Ta ki kaderlerini öğrenecekleri kehanet gününde Lord Valcar tarafından kaçırılana ve çok sevdikleri topluluklarından uzaklaştırılana kadar.

Kızlar kendilerini Lord Valcar’ın kalesinde bulmuş, kalenin karanlık ve korkutucu mutfaklarında köle olarak çalışmaya zorlanmıştı. Özgürlüklerine kavuşmanın yollarını aradıkları sırada, kalenin karanlık koridorlarında gezinen vampirlerle karşı karşıya kalacaklarından habersizlerdi.

​Hayatta kalmak için verdikleri mücadele sırasında birbirlerine duydukları sevgi ve bağ daha da güçlenen Lil ve Kizzy, kaderin onlar için çizdiği yolları yürümekten kaçamayacaklardı.”

0
806
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage