26 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2024

Through The Window Beşinci Edisyonu Bugün Sona Eriyor

Türkiye, Hollanda ve ötesinden kuir sanatçıları, düşünürleri ve gece hayatı çalışanlarını çevrim içi ortamda buluşturan dayanışma, iş birliği ve sanat ağı Through The Window (TTW) beşinci edisyonunu bugün (26 Haziran) tamamlıyor.

Performans sanatçısı, söz yazarı, dj ve LGBTQIA+ hakları aktivisti Kübra Uzun, Hollandalı yazar ve felsefeci Simon(e) van Saarloos ve dijital medya ve iletişim uzmanı Zekican Sarısoy kolaylaştırıcılığında devam eden proje, küresel pandemi sürecinde işini ve sahnesini kaybeden kuir sanatçı, aktivist ve gece hayatı çalışanlarına destek olmayı amaçlıyor.

TTW sergisinde bu yıl Türkiye, Hollanda ve ötesinden davet edilen 30 kuir sanatçının “TTW Ateşi Görüyor” temasıyla ürettikleri işleri bugün asanatseverlerle buluşacak. Sanatçıların; fotoğraf, resim, video, ses gibi farklı araçlarla ürettikleri işlerden oluşan disiplinlerarası sergi, TTW’nin Instagram hesabında açılacak. Bu yıl sergide yer alan isimler: Ahmad Mallah, Alexis Lima, ANDYMKOSI, Arda Asena, Astrit Ismaili, axa, Berk Kır, Chase Rhys, Chris Luza, Cocln, gececore, Hamza Abudaff, Hashim Nasr, İlkin Zeybek, Jodi Windvogel, kirbe, La Lola Rizo, Lucila Novoa, Miloš Trakilović, Nisa Aslan aka kazzazede, PACHAQUEER, Pelumi Adejumo, Rebecca Lillich/Krüger, Salomé Alis Altın, Sandra aka Polisha, Susanne Khalil Yusef, Tshepiso Moropa, Wynnie Mynerva, Yana Hayik, Yumi Musito.

Through The Window (TTW), çevrimiçi serginin ardından sergiye katılan sanatçılarla Simon*e van Saarloos moderatörlüğüne İstanbul saatiyle 21.00’de gerçekleşecek olan çevrimiçi sohbet ve hemen ardından Yiğit Karaahmet ve Freecheh'in özel seçkileriyle dahil olacakları DJ performanslarıyla sona erecek. Konuşmanın dili İngilizce ve Türkçe olacak. Katılmak için Zoom ve YouTube bağlantılarına tıklayabilirsiniz.

Through The Window’un (TTW) beşinci turunu her sene olduğu gibi bu sene de sosyal medya ağı Instagram hesabından izleyebilirsiniz. Proje hakkında ayrıntılı bilgiye de burada ulaşabilirsiniz.

0
658
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage