12 MAYIS, PAZAR, 2024

Through The Window Beşinci Edisyonuna Hazır

Türkiye, Hollanda ve ötesinden kuir sanatçıları, düşünürleri ve gece hayatı çalışanlarını çevrim içi ortamda buluşturan dayanışma, iş birliği ve sanat ağı Through The Window (TTW) bu yıl beşinci kez gerçekleşecek.

Through The Window (TTW) açılışını 13 Mayıs Pazartesi günü pop-up etkinliği ile yapacak; 26 Haziran Çarşamba günü ise çevrim içi sergi açılışı, sohbeti ve kapanış partisini gerçekleştirecek. TTW’nin 13 Mayıs’ta medya GaGa ev sahipliğinde gerçekleşecek ilk etkinliği “Commemoration For Liberation’’ adlı çevrimiçi sohbet olacak. Simon(e) van Saarloos moderatörlüğünde gerçekleşecek olan çevrim içi sohbete Nihal Rabbani, Nour Abu-Abdou ve Haneen Maikey konuşmacı olarak katılacaklar.

TTW sergisinde bu yıl Türkiye, Hollanda ve ötesinden davet edilen 30 kuir sanatçının “TTW Ateşi Görüyor” temasıyla ürettikleri işleri sanatseverlerle buluşacak. Sanatçıların; fotoğraf, resim, video, ses gibi farklı araçlarla ürettikleri işlerden oluşan disiplinlerarası sergi, 26 Haziran 2024 Çarşamba günü TTW’nin Instagram hesabında açılacak.

Performans sanatçısı, söz yazarı, dj ve LGBTQIA+ hakları aktivisti Kübra Uzun, Hollandalı yazar ve felsefeci Simon(e) van Saarloos ve dijital medya ve iletişim uzmanı Zekican Sarısoy kolaylaştırıcılığında devam eden proje, küresel pandemi sürecinde işini ve sahnesini kaybeden kuir sanatçı, aktivist ve gece hayatı çalışanlarına destek olmayı amaçlıyor.

Through The Window’un (TTW) beşinci turunu her sene olduğu gibi bu sene de sosyal medya ağı Instagram hesabından izleyebilirsiniz. Proje hakkında ayrıntılı bilgiye de burada ulaşabilirsiniz.

0
582
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage