28 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2024

Yusuf Atılgan Üzerine Yazılar

Cem Akaş’ın yayına hazırladığı, Yusuf Atılgan ve kitapları hakkında 1950’lerden günümüze yazılmış yazılardan oluşan Atılgan: 1959’dan Günümüze Yusuf Atılgan Üzerine Yazılar, Can Yayınları’ndan çıktı.

Yusuf Atılgan, 68 yıllık ömründe dört kitap yayımladı. Aylak Adam 1959’da, Bodur Minareden Öte 1960’ta, Anayurt Oteli 1973’te, çocuklar için yazdığı Ekmek Elden Süt Memeden 1981’de basıldı; ölümünden sonra öyküleri tek bir ciltte toplandı, tamamlayamadığı romanıysa Canistan adıyla çıktı. Son olarak 2018’de Atılgan’ın kitaplarına girmemiş yazıları, şiirleri, söyleşileri ve çevirileri Siz Rahat Yaşayasınız Diye adlı kitapta bir araya getirildi. Hazırlanan bu kitap da onun hayatı ve eserleri hakkında bir başvuru kaynağı.

​Akaş’ın yayına hazırladığı bu derleme, kuşaklar boyunca Fethi Naci, Can Yücel, Selim İleri, Füsun Akatlı, Ahmet Oktay, Nurdan Gürbilek, Orhan Koçak, Semih Gümüş, Behçet Çelik, Faruk Duman, Murat Gülsoy ve Fatih Özgüven gibi yazarların, akademisyenlerin ve eleştirmenlerin Yusuf Atılgan’ın yapıtlarına yönelik yorum ve değerlendirmelerindeki çeşitliliği, zaman içindeki değişimleri gösterebilmeyi hedefliyor.

0
1017
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage