29 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2024

Zorlu PSM 11. Sezonunu Tamamladı

11. sezonuna #DünyanDeğişsin mottosuyla başlayan Zorlu PSM, sezon boyunca dansın, müziğin ve tiyatronun sahnesi oldu ve 1.066 etkinlikte 650 binden fazla sanatseveri ağırladı.

Sezon boyunca yerli ve yabancı müzik sahnesinin dev isimlerini, dünyaca ünlü müzikaller ve şovları, uluslararası müzik festivallerini ve ses getiren yerli, yabancı tiyatro yapımlarını sanatseverlerle bir araya getiren Zorlu PSM, bu süreçte sosyal fayda projelerine de imza attı.

Zorlu PSM, 11.sezonu boyunca Inji, Buika, Asaf Avidan, Charlotte Cardin, Altın Gün, Resa Saffa Park, Dhafer Youssef, Idles, Engin, Cosmic Crooner, She Wants Revenge, Pomme, Yazz Ahmed, La Comitiva, Nouvelle Vague, Palaye Royale, Archive ve Dany Brilliant gibi çok sayıda kült ve alternatif seslerin konserlerine yer verdi. Bunun yanı sıra, Piaf! The ShowSlava’s Snow Show, Spider-Man: Into The Spider-Verse Live in ConcertMummenschanzStar Wars: A New Hope In ConcertCafé Müller – Tanztheater Wuppertal Pina BauschÇifte Cinayet – Hofesh Shechter TopluluğuKız Kardeşler – La Colline Ulusal Tiyatrosu gibi çok sayıda uluslararası yapımı da sahnelerine taşıyan Zorlu PSM, Açılış Konseri: Mor ve Ötesi Senfonik, Best of Genres: Ceza, Mercan Dede, Hayko Cepkin, Ajda Pekkan, Sıla, Athena, Ezginin Günlüğü, Gevende, Mert Demir, Mabel Matiz, Pentagram, Melike Şahin, Fazıl Say & Nicolas Altstaedt, Dolu Kadehi Ters Tut, Gökhan Türkmen, Emre Altuğ ve Ece Dağıstanlı gibi yerli müziğin usta isimlerini de müzikseverlerle buluşturdu.

Zorlu PSM, bu sezon üç güne yayılan Sónar İstanbul 2024 ve MIX Festival 2023 ile binlerce müziksevere unutulmaz anlar yaşatırken sevilen müzik serisi PSM Loves2Dance konser serilerinden ilhamla PSMLoves2Dance Festival 2024’ü de hayata geçirdi. PSM Loves Summer by %100 Müzik serisi L’Impératrice, Kerala Dust, BADBADNOTGOOD, Blonde Redhead, Black Pumas konserlerini üçüncü edisyonunda tamamlarken Blondshell ve Fontaines D.C. konserleri de ağustos ayında Zorlu PSM sahnelerinde olacak.

Cem Yılmaz’ın uzun bir aranın ardından CMXXIV adını taşıyan tek kişilik stand up gösterisi, ilk kez Zorlu PSM’de seyircilerle buluştu. Uraz Kaygılaroğlu’nun William Shakespeare’e, Nezaket Erden’in Viola karakterine hayat verdiği Aşık Shakespeare oyunu, seyircilerden beğeni alan yapımlarından oldu. İbrahim Çiçek’in yönetmenliğinde, Enis Arıkan, Şebnem Bozoklu, Yağız Can Konyalı, Helin Kandemir ve Emine Evirgen’in rol aldığı Balina oyunu ile Nermin Yıldırım’ın Bavula Sığmayan adlı öykü kitabındaki novelladan uyarlanan, Melisa Sözen, Ülkü Duru ve Müfit Kayacan’ın oynadığı ve Hakan Emre Ünal’ın yönettiği Aile Yalanları da izleyiciyle buluştu. 1923, Kusursuz Dünya Müzikali, Ata Demirer Gazinosu, Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Kel Diva, Amadeus, Bir Terennüm, Öteki, Timsah Ateşi gibi sevilen oyunlar, müzikaller ve gösteriler de Zorlu PSM sahnelerinde izleyici karşısına çıktı. Ayrıca Zorlu PSM Prodüksiyon’un kendi yapımı olarak seyirciyle buluşan, Öner Erkan ve Ece Dizdar’ın yer aldığı Evlilikten Sahneler, Evrim Doğan ile Umut Kurt’un yer aldığı, Mark Levitas’ın yönetmenliğini üstlendiği ve Yeşim Özsoy’un kaleme aldığı Kum Zambakları ve Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun kaleme aldığı Kibrit’in Ucunda oyunları da bu sezon gerçekleştirdiği temsillerine veda etti.

Ayrıca Zorlu PSM, yoğun programlarının ve geniş repertuvarının dışında Türkiye’de ilk defa bir kültür sanat kurumu olarak misafirlerini sahne arkasında merak edilenleri paylaşmak üzere UNSEEN Tur ile yolculuğa çıkardı. Zorlu PSM’nin kültür sanatın ayrıcalıklı dünyasında misafirlerini ağırlamaya başladığı ve “Star”, “Elite” ve “Friends” olmak üzere üç farklı kategoride çok özel fırsatlar sunan yeni “PSM Üyelik Programı” da bu sene hayata geçirildi.

Zorlu PSM, geçtiğimiz sezon pilot olarak başladığı “İlk Tiyatrom İlk Konserim” projesini 11. sezonunda SosyalBen ve Türk Eğitim Vakfı ortaklığında ‘’Hepimizin Sahnesi’’ mottosuyla gerçekleştirdi. Bu projeyle İstanbul’da dezavantajlı bölgelerde yaşayan daha önce hiç konsere ya da tiyatroya gidememiş 2 binin üzerinde yetişkin, çocuk ve genç Zorlu PSM etkinliklerine katıldı. Zorlu Çocuk Tiyatrosu, deprem felaketinin ardından Zorlu PSM’de sahnelediği oyunları deprem bölgesine götürdü. Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep illerindeki çocuklar Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun Lunapark Gezegeni oyunu ile tanıştı.

​İzleyici kitlesini genişletirken, tiyatroya yeni yetenekler kazandırmak hedefiyle ücretsiz olarak 2021 yılında başlattığı ve iki dönemdir Mey|Diageo’nun kurumsal desteğiyle devam eden PSM Atölye ise üçüncü dönem mezunlarını verdi. Dramatik Yazarlık, Tiyatro Yönetmenliği ve Tiyatro Yapımcılığı olmak üzere 3 ayrı programda düzenlenen PSM Atölye, 19 öğrencinin seyirci karşısına çıktıları 4 özgün oyunuyla bu yılını tamamladı. Bahçeşehir Üniversitesi ile Zorlu PSM’nin iş birliğinde gerçekleştirilen “PSM Akademi ile Sahne Teknisyenliği Programı”, sanat etkinliklerinin dekor, ışık, ses, görüntü başta olmak üzere teknik çalışmalarını yürüten profesyonellerin eğitimi için açılmış oldu. Program bu sene 25 mezun verdi.

0
899
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage