13 EYLÜL, CUMA, 2024

Zorlu PSM 12. Sezonuna Başlıyor

Avrupa’nın önemli performans sanatları merkezlerinden biri olan Zorlu PSM, yeni sezon programını duyurdu.

12. sezon lansmanında Zorlu PSM’nin yapımcısı olduğu ve bu sezon Zorlu PSM sahnelerinde olacak dört yeni içerik de paylaşıldı. Demet Evgar’ın boşrolünde olduğu ve Serdar Biliş’in yönetmenliğinde 14 Eylül’de sahnelenecek AfifeAlice Müzikali’nden sonra sonra Balina oyunuyla dikkat çeken Enis Arıkan’ın, kendi hayatının ilginç kesitlerini onlarca dansçı eşliğinde sahneye taşıyacağı  Hayalperest, İbrahim Çiçek’in yönetmenliğinde sahneye uyarlanan, Selahattin Paşalı’nın başrolünde olacağı Yastık Adam ve Merve Dizdar’ın başrolünde olduğu dokunaklı bir hikâyeyi sahneye taşıyan İnsanlar, Mekanlar ve Nesneler bu yıl ilk kez izleyici karşısına çıkacak. Ayrıca dünyaca ünlü müzikaller ve şovlar da bu sezon Zorlu PSM’de izleyicilerle buluşacak. Her yaştan izleyiciye hitap eden, sanatseverleri karlarla dolu büyülü bir yolculuğa çıkaran Slava Snow Show şubat ayında, The Phantom of the Opera’nın ardından Broadway’de en uzun süre sahnelenen ikinci müzikal olan, 6 Tony ödüllü Chicago Müzikali nisan ayında, İsveçli dansçısı ve kareograf Alexander Ekman’ın Göteborg Opera Dans Topluluğu için yarattığı ve 20’den fazla ülkeden 38 dansçının yer aldığı Hammer gösterisi de mayıs ayında Zorlu PSM’de sahnelenecek.

Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal lansman gecesinde şunları söyledi: “Sanatın evrensel ve bütünleştirici dilinin konuşulduğu, çoksesliliğin yankılandığı Zorlu PSM, sanatçıların sanatını özgürce icra edebildikleri, sanatseverlerin ise ilham verici, yaratıcı ve büyüleyici deneyimler yaşadıkları bir alan...Geniş ve multidisipliner içerik yelpazesi sayesinde farklı kitlelere ulaşarak bir performans sanatları merkezinden beklenenin ötesinde kolektif bir yaratıcı düşünme, üretme, ilham alma ve deneyim edinme alanına da dönüştü. Zorlu PSM’nin, her anlamda beklentileri çok yukarı taşıması grubumuzu gururlandırırken, kültür-sanat ekosistemine ve yaratıcı endüstrilere olan sorumluluğumuzu da artırıyor. Buradan hareketle Zorlu PSM’yi, Zorlu Grubu’nun toplumsal yatırımlarının merkezi hâline getirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda PSM, yakın gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacak. 11. sezon gibi çok başarılı bir dönemin ardından PSM’nin 12. sezonunu ben de sizler gibi büyük bir heyecanla bekliyorum.”

Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova ise şunları söyledi: “Geçtiğimiz 11 sezonda 7 milyondan fazla misafirimizi birbirinden farklı, eğlenceli ve ilham verici deneyimlerle buluşturduk. Birlikte geçirdiğimiz bu büyülü yolculuğa yepyeni bir sezonla devam etmenin heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Sanatın sadece bir eğlence aracı değil, aynı zamanda toplumları birleştiren, hayal kurmaya sevk eden ve izleyicilerini derinden etkileyen bir güç olduğuna inanıyoruz. Bu inançla, her sezon programımızı büyük bir titizlikle hazırlıyoruz. Geçtiğimiz sezon önceki yıllarımızın da üstüne çıkarak tek sezonda toplam 1066 etkinlikte 700 bine yakın sanatseveri Zorlu PSM çatısı altında ağırladık. 11 yılda ise bu rakam 7 milyonu geçti. Ortalama olarak yılın 300 günü 5 ayrı sahnemizde ve etkinlik alanlarımızda 1000’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Etkinliklerimizin %80’i kapalı gişe oynuyor. Dünyaca ünlü müzikaller, şovlar, konserler ve tiyatro oyunları denilince, Türkiye’de akla gelen ilk adres Zorlu PSM. Etkinlik hacmimizin yaklaşık %40’ını yurtdışından gelen sanatçı/etkinlikler oluşturuyor.  Elbette Türk sanatının devleşmiş isimlerine ve aynı şekilde yeni çıkış yapan genç sanatçılarına da kucak açıyoruz. Ayrıca 5 yıldan uzun bir süredir sahne kimliğimizin ötesinden birçok paydaşımızla iş birliği yaparak kendi prodüksiyonlarını sahnelere koyan bir kültür-sanat kurumu hâline geldik. Bugüne kadar sayıları 20’yi bulan tiyatro oyununu ve müzikali sahnelere kazandırdığımız yapımcı yolculuğumuz, her biri hafızalara kazından, kültür sanat camiasında ciddi ses getiren yapımlarla sürüyor. En son yapılan araştırmaya göre Türkiye’de, her 2 kişiden 1’i PSM’yi biliyor. İstanbul’daysa bu oran yüzde 90’a ulaşıyor: İstanbul’da her 10 kişiden 9’u ya Zorlu PSM’nin ismini duymuş ya da buradaki etkinliklere katılmış olduğunu söylüyor. Bu rakamlar doğru yolda olduğumuzun kanıtı. Sanata daha fazla yatırım yapmak, her sezon bir önceki sezonda yaptıklarımızın üstüne çıkmak için bize motivasyon sağlıyor.”

​Zorlu PSM’nin detaylı programına buradan ulaşabilirsiniz.

0
646
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage