17 EYLÜL, SALI, 2024

2024 Booker Ödülü Kısa Listesi Açıklandı

Edebiyat dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak görülen Booker Ödülü (The Booker Prize)’nün bu yılki kısa listesi duyuruldu.

55 yıllık tarihinde ilk kez beş kadını bir araya getiren 2024 Booker Ödülü’nün kısa listesinde ayrıca ilk kez Hollandalı bir yazar da bulunuyor. Beş farklı ülkeden beş kadının bir arada bulunduğu listede eski Women’s Prize sahibi Anne Michaels, Amerikalı yazar Percival Everett ve İngiliz yazar Samantha Harvey yer alıyor. Kısa listeye giren yazarların her biri 2.500 pound’luk ödülün sahibi oldu. 12 Kasım'da açıklanacak Booker Ödülü kazananı ise 50.000 pound’luk ödülün sahibi olacak.

Kısa listeye kalan altı kitap, 2024 jüri heyeti tarafından 1 Ekim 2023 ile 30 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında yayımlanan 156 eser arasından seçildi. Başkanlığını sanatçı ve yazar Edmund de Waal’ın üstlendiği jüri heyetinde, The Guardian'ın Kurgu Editörü Justine Jordan, dünyaca ünlü yazar ve profesör Yiyun Li, müzisyen, besteci ve yapımcı Nitin Sawhney ve ödüllü romancı Sara Collins de yer aldı.

İngilizce yazılmış ve Britanya ya da İrlanda’da yayımlanmış kurgu eserlere verilen Booker Ödülü’ne dair ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

2024 The Booker Prize Kısa Listesi

Percival Everett - James (US)

Samantha Harvey - Orbital (UK)

Rachel Kushner - Creation Lake (US)

Anne Michaels - Held (Canada)

Yael van der Wouden - The Safekeep (Netherlands)

​Charlotte Wood - Stone Yard Devotion (Australia)

0
396
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage