20 MAYIS, PAZARTESİ, 2024

Beth Gibbons “Lives Outgrown” Albümünü Yayımladı

Portishead’in ikonik sesi Beth Gibbons, Lives Outgrown isimli ilk solo albümünü müzikseverlerle buluşturdu.

Albümü müjdeleyen “Lost Changes” teklisini geçtiğimiz günlerde yayımlayan Beth Gibbons, şarkının klibi için İngiliz fotoğrafçı Juno Calypso ile çalıştı. Klip, Calypso’nun ilk yönetmenlik denemesi oldu. 10 yıllık bir sürede kaydedilen 10 parçanın yer aldığı Lives Outgrown albümünün yapımcılığını James Ford (Arctic Monkeys, Depeche Mode, The Last Dinner Party) üstlenirken, prodüksiyonun son dokunuşunu Lee Harris (Talk Talk) yaptı. Sanatçının en bireysel çalışması olan Lives Outgrown, devamlı olarak bir düşünme ve değişim sürecinin sonucu olarak ortaya çıktı.

Ailesine, arkadaşlarına ve kendi eski hâline veda Gibbons, bu albümle, geçmişi düşünmenin beklenmedik, daha keskin bir odaklanmaya neden olduğu, ileriyi düşünmenin ise artık bir sonuç vermediği bir yerden, hayatın tam ortasından dinleyiciye sesleniyor.

Beth Gibbons albüm hakkında şunları söylüyor: “Umut olmadan hayatın nasıl bir şey olduğunu anladım… Bu daha önce hiç hissetmediğim bir üzüntüydü. Daha önce geleceğime yön verme yeteneğim vardı ama bedeninizle karşı karşıya kaldığınızda, onu istemediği bir şeyi yapmaya zorlayamazsınız… İnsanlar ölmeye başladı. Gençken bazı şeylerin nasıl sonuçlanacağını bilemezsiniz. Şöyle düşünüyorsunuz: Bunun ötesine geçeceğiz. Daha iyi olacak ancak zamanı geldiğinde bazı sonları sindirmek zor oluyor.” 

Beth Gibbons’ın Lives Outgrown albümünü buradan dinleyebilir, “Lost Changes” şarkısının klibini ise buradan izleyebilirsiniz.

Lives Outgrown Şarkı Listesi:  

1. “Tell Me Who You Are Today”
2. “Floating On A Moment”
3. “Burden Of Life”
4. “Lost Changes”  
5. “Rewind”
6. “Reaching Out”
7. “Oceans”
8. “For Sale”
9. “Beyond The Sun”
10. “Whispering Love”

Fotoğraf: Netti Habel

https://www.youtube.com/watch?v=sXRJWVvSGIs

0
1840
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage